Jelentéstári Nyilvántartási Adatbázismbfh_logo

Magyar Bányászati és Földtani Hivatal

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal (MBFH) keretében működő Magyar Állami Földtani, Geofizikai és Bányászati Adattár (MÁFGBA) legfontosabb feladata az ország területén végzett földtani, geofizikai és bányászati kutató, illetve feltáró munkák során keletkezett adatok gyűjtése, kezelése, valamint szolgáltatása.

Az Adattár közel 190 000 fúrási dokumentációt és több mint 160 000 kutatási, módszertani, terepi mérési, térképezési és egyéb jelentést tárol, amelyek nagy számban tartalmaznak térképeket, szelvényeket, vizsgálati eredményeket és egyéb mellékleteket.

Alább, az „Adattári dokumentumok egyszerűsített keresése” hivatkozásra kattintva, lekeresést végezhet az Adattár állományába tartozó jelentések legfontosabb metaadatait tartalmazó Jelentéstári Nyilvántartási Adatbázisban.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az adattár állománya osztott elhelyezésű: a dokumentumok nagyobb részét az MBFH székhelyén tároljuk, egy részét azonban a bányafelügyeleti hatáskörrel rendelkező megyei kormányhivatalok Bányászati Osztályai, valamint korábbi állami bányászati vállalatok jogutód cégei kezelik. Ezekben a külső archívumokban található tételek esetén a betekintés biztosítása több időt vehet igénybe. A Jelentéstári Nyilvántartási Adatbázisból leválogatott dokumentumok őrzésének helyéről a „Tároló szervezet" mező nyújt tájékoztatást.


 English   Magyar 


tulajdonos: MBFH   |   üzemeltető: MFGI   |   portál és adatbázis készítő:   detzky.gergely@mfgi.hu